15 november

van september doorgeschoven naar 15 NOVEMBER:

Bunnik in de wereld WAARDENWERK wasdah?

Het is niet meer de priester of politiek leider die onze professionele kaders zet. Economische gewin bleek toch geen blijvertje. 

Waar doen we het eigenlijk voor? Waar haal je dan je houvast vandaan als mens, ook in je werk? Een goed ambachts m/v zijn, dat geeft bevrediging. Een integere professional, iets goeds doen voor een ander. Dat soort zaken geeft zin aan het werk. Waar eik je op?

Daar komt het begrip waardenwerk bij kijken. Waardenwerk als concept is gelanceerd door Harry Kunneman (Universiteit van Humanistiek). Waardenwerk gaat over drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen. Het gaat over morele en ethische waarden. Ethische waarden, over het goede leven vanuit het individu. Morele waarden over alle mensen, over zaken als rechtvaardig en eerlijk. Maar er valt natuurlijk veel meer over te lezen en te overwegen.

Waardenwerk wordt op verschillende plaatsen onderzocht en besproken. Een tijdschrift, diner pensant vanuit UvH, groepen mensen die erover nadenken. Het begrip raakt iets dat we herkennen. Wat kan je ermee?
Bunnik in de wereld gaat 15 NOVEMBER over Waardenwerk.

Een gedachte over “15 november

  1. Eerlijk gezegd gelukkig voor ons dat deze bijeenkomst wordt uitgesteld, want zo kunnen we deze inhoudelijk weer erg interessante bijeenkomst meemaken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.