19 jan Zondagmiddag over Dromen in BETON

Zoals aangekondigd in 2020 Bunnik-in-de-Wereld op zondagmiddag. We beginnen op 19 januari met een blik op de toekomstambities van het verleden. Over de jaren 70 bouwsels Kanaleneiland en HoogCatherijne en de mensbeelden en idealen die daar aan ten grondslag lagen.

Hoe en wat

 • 13.30 Bezoek Dromen in Beton (Centraal museum Utrecht)
 • 15.00 Meedoen aan het debat Bart Rutten, artistiek directeur Centraal Museum, in gesprek met Indira van ’t Klooster, directeur Architectuurcentrum Amsterdam en Maarten Hajer, faculteitshoogleraar Urban Futures Universiteit Utrecht.
 • 17.00 Contemplatieve maaltijd te Bunnik of Utrecht.

Waarom

Wat ons trekt in dit thema is de relatie tussen toekomstbeelden, woningbouw en leven, geconcentreerd in twee plekken die nu opnieuw in beweging zijn: HoogCatherijne heet nu The Mall en glimt je (weer) tegemoet, terwijl ook de ene kledingketen na de andere aan internetshoppen ten onder gaat. In de buurwijk van Kanaleneiland wordt een urban city concept neergelegd: opnieuw hoogbouw met idealen.

Praktisch

Laat uiterlijk zaterdagochtend weten of je meekomt en/of mee-eet. Deels aansluiten kan natuurlijk ook. Wij gaan in ieder geval, dus het gaat altijd door. We verzamelen om 13.30 bij de ingang van het Centraal Museum Utrecht (toegangskaartje eigen rekening).

En daarna nog vier zondagmiddagen in 2020

Waarbij we de eerder geplande BIW over Rutger Bregman niet vergeten. Die komt op 19 april aan bod. Samen met een bezoek aan de expositie ‘Menselijk al te menselijk’ Musiom A’foort.

 • zondagmiddag 19 april
 • zondagmiddag 14 juni
 • zondagmiddag 4 oktober
 • zondagmiddag 29 november

4 gedachten over “19 jan Zondagmiddag over Dromen in BETON

 1. Hallo Marike,

  Ik vind opzet ontzettend interessant! Ik kan deze keer helaas niet, maar ik heb alle data in mijn agenda gezet en ik ga mijn best doen om er bij te zijn binnenkort! Veel plezier!

  Marlous

 2. Hoi Marike en peter,

  Jullie programmering wordt steeds interessanter, zeg ik als volger. Ik voorspel dat ik dit jaar nog wel een keer mee ga doen.

  Liefs Peet

 3. Tot mijn spijt kan ik a.s. zondag niet, mijn 2e kleinzoon wordt 18. Bovendien is voor mij heel lastig om eerst naar Utrecht te gaan , mijn longen werken niet mee. Voor jullie een inspirerende middag, groet , Jannie

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.